joi, 8 mai 2008

„Statutul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în societatea informaţională”

În data de 23 aprilie 2008, Filiala Vrancea a Asociaţiei Bibliotecarilor din România a organizat o Sesiune de referate şi comunicări, cu tema: „Statutul bibliotecilor şi al bibliotecarilor în societatea informaţională”.

Activitatea s-a desfăşurat la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” - Focşani, Vrancea.

La activitate au participat bibliotecari şcolari, profesori documentarişti, bibliotecari de la Biblioteca Judeţeană, cadre didactice din judeţ.

Din partea Consiliului de Conducere al A.B.R. a participat doamna Maria Colătău, care a dat citire Mesajului Consiliului cu ocazia sărbătoririi Zilei Bibliotecarului.

La început activitatea a fost animată de prezenţa a două clase de elevi care au cântat „La mulţi ani !” bibliotecarilor.

A fost vizitată biblioteca C.C.D., recent renovata şi reamenajată, apoi au fost rostite alocuţiuni prilejuite de „Ziua bibliotecarului”, de către directorul C.C.D. prof. dr. Costică Neagu, Fîntînaru Teodora – director Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Focşani Vrancea, Valentin Muscă- ziarist etc.

Au fost acordate diplome din partea Filialei ABR Vrancea: bibliotecarilor merituoşi, colaboratorilor şi presei pentru promovarea activităţii bibliotecii şi bibliotecarilor.

În continuare au fost prezentate referate cu privire la bibliotecă şi la bibliotecar. S-a prezentat punctul de vedere al cadrelor didactice privind profesia noastră.

Un plus de culoare a fost dat activităţii de către Preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Vrancea, dl. Ion Roman, care a prezentat referatul cu tema: „Relaţia bibliotecă, bibliotecari, oameni de afaceri”.
Alte lucrări prezentate:
„Amintiri cu şi despre bibliotecile prin care am trecut” - prof. dr. Florinel Agafiţei (scriitor)
„Biblioteca – vitrina comunităţii” – prof. Mihaela Victoria- Oprea
„Biblioteca – spaţiul fizic şi cultural” – prof. Mariana Ţandără
„Profil de bibliotecar” – bibl. Crăciun Veronica
„Marketingul în biblioteca şcolară” – bibl. Harea Gabriela
„Bibliotecile şi bibliotecarul în societatea informaţională” – bibl. Chipon Gabriela etc.

Activitatea a fost mediatizată de toată presa vrânceana.

Preşedintele Filialei A.B.R. Vrancea
Stela Sebe

(material preluat de pe Blogul ABR)

Niciun comentariu: